USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

dinsdag 3 juni 2008

Joshua TreeZondag 1 juni 2008
Al vroeg gaan we op weg naar Joshua Tree National Park dat algauw is bereikt vanuit onze standplaats. In het begin zien we niet één joshuatree, alleen rotsen en daar hebben we er al genoeg van gezien, hoewel deze rotsen er toch weer anders uitzien, wat afgeronder en gladder.
Na een paar kilometer beginnen de eerste joshuatrees in zicht te komen en daarna hele bossen. De joshuatree is, anders dan de naam doet vermoeden, geen boom maar een plant die behoort tot de familie van de yucca. Ze kunnen wel 12 meter hoog worden.
Ik vind het een zeer fotogenieke plant en leef me uit op de mooiste exemplaren.
Als we het park uitrijden gaat de rit naar Pioneer Town. Het is een kunstmatig westernstadje dat in 1947 werd gebouwd als filmdecor en voor tientallen westerns, zowel voor film als tv, als decor werd gebruikt. Het is wat kleinschalig en kneuterig en daardoor juist erg leuk. De planken van de bordessen zien eruit of ze ook uit die tijd zijn en het niet lang meer zullen maken. (Lots of patatoes here Angie). Er vindt ook een muziekfeest plaats: Chuckwalla Fest. Vreemd soort muziek, we vinden het niet om aan te horen.
Voorbij Palm Springs kom je langs enorme windmolenvelden en het is duidelijk waarom die hier staan, de wind blaast ons bijna van de weg. Aan de weg (4 banen in elke richting) en het verkeer is te merken dat je Los Angeles nadert, maar het rijdt goed door. Op het stuk tolweg dat we rijden is het een stuk rustiger, maar dan komen we weer in de drukte van de normale freeway (de I-5 Dennis!).
We rijden Doheny State Beach op en hebben hier een mooi plekje. We staan aan het strand en gaan meteen even een stuk langs de zee lopen. Doordat we een kreekje oversteken halen we allebei een paar natte broekspijpen en we zien een waterplas waar een heleboel pelikanen en diverse soorten meeuwen zitten.
Het is hier door de zeewind gelijk een stuk frisser, en overdag aangenamer, dan in het gebied waar we vandaan komen.

3 reacties:

Op 4 juni 2008 om 03:33 , Blogger Janine zei...

YEAH. THE JOSHUA TREE. Prachtig. Ik wil er een foto van hebben zodat ik deze vergroot in de gang kan hangen wanneer we de gang verbouwd hebben (muren glad stucen en een nieuwe vloer leggen.....vooruit laten we de boel dan ook gelijk maar verven)

 
Op 4 juni 2008 om 03:33 , Blogger Janine zei...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
Op 4 juni 2008 om 05:18 , Blogger Bianca (jerbia) zei...

Ons zoontje Joshua vindt het helemaal geweldig dat de boom naar hem genoemd is hahaha ;)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage