USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

zaterdag 7 juni 2008

Californische kustDonderdag 5 juni 208
Verder trekken we langs de kust van Californië. Er staat een venijnige koude wind, die later op de dag wat afneemt. Het is ook wat mistig langs de kust.
We stoppen in San Luis Obispo bij de Missiepost, die in het centrum van de plaats ligt. Ook lopen we door Bubblegum Alley. Dit is een steegje waar voorbijgangers aan beide kanten wel miljoenen kauwgums tegen de muren hebben geplakt!
Bij Morro Bay rijden we naar de Morro Rock, een rotsblok dat 176m oprijst net even van de kust.
Hearst Castle slaan we maar over, kastelen kunnen we in Europa genoeg bekijken.
De kust is mooi, we zoeken naar plekken waar de zeeleeuwen zich ophouden maar vinden ze in eerste instantie niet. Dan komen we bij een uitzichtspunt dat Elephant Rock Beach heet. We denken dat het ‘Elephant’ op de lichtgrijze rotsformaties in de oceaan slaat, het schijnt echter naar de zee-olifanten genoemd te zijn die hier op het strand liggen. Het hele strand ligt echt vol met luierende, zich met zand bestrooiende dieren (foto), een geweldig gezicht.
Aan eekhoorns is hier langs de hele kust ook geen gebrek, je moet gewoon uitkijken dat je niet op ze trapt. Ze mogen niet gevoerd worden, er schijnt een overpopulatie te zijn, maar sommigen kunnen er niet aan weerstaan. Ziet er ook schattig uit, zo’n beestje dat op zijn achterpootjes staat te schooien.
Verderop wordt de kust echt spectaculair. Hier komen de bergen tot aan de kust en Highway 1 slingert zich langs de bergwanden. Er zijn hier en daar uitwijkplaatsen, maar voor echt grote uitkijkterrassen is bijna geen plaats.
We zien de mooie baai liggen van het Julia Pfeiffer Burns State Park met de waterval op het strand en komen langs Big Creek Bridge (foto).
Dan zijn we al gauw bij de Riverside Campground in Big Sur. Een leuke, kleinschalige camping met wat hook-ups, tentplaatsen en lodges. De zeer aardige campingdame vraagt of we een plaats aan de rivier willen. Deze zijn eigenlijk duurder, maar we mogen er een uitzoeken voor dezelfde prijs. Dit keer staat onze camper aan de rivier, tussen de Coastal Redwoods. Het voordeel van dit zwervende bestaan is dat je elke dag een andere tuin om je huis hebt.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage