USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

dinsdag 3 juni 2008

Hollywood
(Omdat we 2 dagen geen internet hadden, nu berichten van 3 dagen op de blog)

Dinsdag 3 juni 2008
Goed geslapen vannacht, de luchthaven hield zich koest.
Omdat we nog kans willen maken op een parkeerplaats in Hollywood, vertrekken we al voor 8 uur in die richting. We raken in het drukke Los Angeles verkeer en doen een uur over 34 km. We rijden via de Santa Monica Boulevard langs Downtown LA om in Hollywood te komen.
Na wat zoekwerk vinden we er een parkeerplaats vlakbij Kodak Theater, achter de Hollywood Boulevard, dichterbij kan niet. We moeten er wel even $40 voor neertellen!
De achterkanten van de straten (b.v. waar we de camper geparkeerd hebben) is maar een gribus, niks glamour en glitter. De Hollywood Boulevard zelf is ook een hoop vergane glorie, deze heeft een hoop van zijn allure verloren. Alleen rond het Kodak Theater, waar de jaarlijkse Oscaruitreiking plaatsvindt, ziet het er gelikt uit. Hier wordt geleurd met allerlei kaartjes voor shows. Ons wordt nog een free-card aangeboden om als klapvee te dienen voor een tv-opname van een show. We nemen er niet de tijd voor. Ook lopen er allerlei ‘beroemdheden’ rond, we komen 2 Marilyn Monroe’s tegen, enkele Supermannen, Micky Mouse en andere grootheden.
Bij Mann’s Chinese Theater is het een drukte van belang. In het beton van de voorhof zijn de hand- en voetafdrukken te bewonderen van tal van beroemde filmsterren. Je ziet mensen op handen en voeten op de foto gaan en hele groepen herkennen en bewonderen de afdrukken.
We lopen verder Hollywood Boulevard af, in de hele straat is aan beide kanten een zgn. Walk of Fame gemaakt, een trottoir met tegels waarin namen van beroemdheden op film-, tv- en muziekgebied in een ster is aangebracht.
We gaan op zoek naar het beroemde Hollywoodsign, de reuzengrote letters die tegen de heuvels zijn aangebracht. We vragen het een mevrouw. En zij is, volgens haarzelf, precies de goede persoon die we dat vragen, want zij heeft de gouden tip. We moeten eerst met een bus een stuk de Hollywood Boulevard afrijden, dan overstappen op een klein wit busje wat ons dan tot een punt brengt waar we de letters goed kunnen zien. We proberen het en terwijl we in het kleine witte busje zitten, zien we de letters inderdaad steeds dichterbij komen. Echter, als we bij het eindpunt zijn, zien we ze niet meer, we moeten eerst weer een stuk teruglopen om er weer zicht op te krijgen.
Later blijkt dat je bij een winkelcentrum dat naast het Kodaktheater is, de letters ook kunt zien. Wel van wat verderaf, maar daar hadden we het ook wel mee gedaan.
We komen op de Hollywood Boulevard ook nog langs opnames van (waarschijnlijk) een videoclip. Een stukje verder nog eens, waarschijnlijk van dezelfde productie.
Dan rijden we langs Beverly Hills naar onze volgende bestemming: Malibu. We hebben hier weer een prachtig plekje met aan de ene kant de oceaan en aan de andere kant de bergen.
Ik ga nog even op pad en wandel een stuk langs het strand waar ik dolfijnen in de oceaan spot.

1 reacties:

Op 4 juni 2008 om 23:30 , Anonymous Monique zei...

Ha vakantiegangers,

Leuk om bij jullie weer eens wat bij te lezen. Mooi he, daar op Malibu Beach RV Park? Bijna met de kont in de oceaan!

Highway 1 is vooral mooi op het stuk tussen Morro Bay en Monterey. Bij San Simeon liggen veel zeeleeuwen op het strand en het gedeelte bij Big Sur is spectaculair mooi. Dat mag je eigenlijk niet missen!

Groetjes uit een nat Missoula, MT,

Monique

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage