USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

zaterdag 7 juni 2008

Californische kustVrijdag 6 juni 2008
Weer die harde snijdend koude wind vandaag. Als we even uit de auto stappen bij de uitkijkpunten tijdens onze rit langs de kust, vluchten we snel weer de warmte in. De uitzichten zijn prachtig en algauw zijn we bij Bixby Creek Bridge (foto), de grootste van een aantal bruggen waarover Highway 1 loopt.
Dan arriveren we bij Carmel (in deze plaats was Clint Eastwood ooit burgemeester) waar de 17-Mile Drive begint. Het is een rondweg op de Monterey Peninsula. De weg gaat door bossen, langs golfbanen en langs de zee (and we saw many beautiful houses here Garland!).
Er zouden hier en daar zeeleeuwen en zeehonden te zien zijn, maar die zullen het wel te koud vinden om op het strand te liggen. Op de enige plek waar ze inderdaad (niet al te dichtbij) te zien zijn, sta je achter een hoog hekwerk.
De weg voert langs pittoreske inhammen, pijnbomen en cipressen, we komen langs Bird Rock en bewonderen natuurlijk de bekende Lone Cypress (foto), die zich eenzaam vastklampt aan een rotsformatie. Ze hebben voor de zekerheid nu maar een muurtje om de onderkant heen gebouwd.
Verder gaat het langs Pacific Grove, de vuurtoren kunnen we niet vinden. Daar hebben we in de VS vaker mee te maken gehad, wij verwachten een hoog bouwwerk dat boven alles uittorent. Die dingen zijn hier echter maar klein en dus niet zo makkelijk te vinden. Hieruit blijkt maar weer dat niet alles hier groot is.
In Monterey doen we de Cannery Row aan. Vroeger waren hier conservenfabriekjes die gebouwd werden voor het inblikken van sardientjes, nu zijn deze gerestaureerd en omgebouwd tot winkels en restaurants.
Dan rijden we alweer campingwaarts, dit keer in het gehucht Aromas.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage