USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

maandag 9 juni 2008

AlcatrazGa naar de gevangenis, ga niet langs af en……
Alcatraz is vandaag ons doel. We bezoeken deze (ex) gevangenis waar beruchte lieden als Al Capone en Robert Stroud (The Birdmand) gevangen hebben gezeten.
De boot vertrekt om 10.30 uit San Francisco en twintig minuten later ben je al op het eiland. We krijgen eerst informatie over de regels op het eiland. Er heerst toch nog een beetje een gevangenisregime met allerlei voorschriften en regeltjes, al is het als gevangenis niet meer in gebruik.
We volgen de audiotour in het Nederlands, erg interessant, dat hebben ze echt heel boeiend in elkaar gezet. Na de tour lopen we nog verder over het eiland waar je een prachtig uitzicht hebt op San Francisco en de Golden Gate Bridge.
Je kunt er nergens iets te eten kopen op het eiland. Op het laatste moment op de boot bedenkt Henk dat we niets te eten bij ons hebben, dus gauw een paar broodjes op de boot gekocht. Maar de meegebrachte broodjes mag je niet zomaar ergens opeten. We zitten na de audiotour lekker buiten op een bankje onze bammetjes op te peuzelen, komt er zo’n padvinder naar ons toe dat het niet mag. Je mag alleen eten (en roken) in het deel waar je aankomt met de boot. Dat vinden we wat al te zot, dat je helemaal terug moet lopen naar beneden om even je zelf meegebrachte broodjes op te eten! Dan maar wandelen met het broodje op het vuistje.
Een poos later weer met de boot terug en even langs de Starbucks voor een bakkie. We gaan ook nog even kijken hoe het met de zeeleeuwen is. Het is leuk om te zien hoe sommige beesten vechten voor hun plekkie op de drijvende pieren en geen ander dier naast zich tolereren. Ze duwen elkaar steeds het water weer in, wat het publiek natuurlijk zeer waardeert.
Dan vinden we het wel weer genoeg voor vandaag en aanvaarden de terugtocht. Eerst met de tram naar de ferry en dan met de boot in 3 kwartier terug naar Larkspur waar we deze dagen wonen. Op de heenweg hadden we de snelboot, die doet er maar een half uur over, ze varen om beurten.

1 reacties:

Op 10 juni 2008 om 18:56 , Anonymous Anoniem zei...

Hoi Henk - waar zijn je bloemen gebleven? Die foto had je zeker voor mij gemaakt. Stond op je gezicht te lezen ;0
Annette, naar Chinatown, en daar eten! 's-Avonds moet je toch ook maar een foto van de skyline nemen - breathtaking! Don't forget Lombard Street! And that chocolate factory/store/restaurant on the Wharf... Girardelli. If in downtown, look up to Embarcadero Center, that's where I used to work for the McCutchen Doyle lawfirm..... Agnes

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage