USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

woensdag 11 juni 2008

San Francisco IIIWe gaan weer met de ferry naar San Francisco, we hebben geen zin om uit te zoeken hoe het met de bussen zit. Die doen er in ieder geval langer over omdat ze vaak moeten stoppen.
We rijden met een tram naar het Powell Station van de Kabeltram, daar kopen we dagkaarten. Er staat een heel lange rij mensen te wachten om in de kabeltram te stappen, gelukkig komen ze aan de lopende band aanrijden.
We gaan mee tot Chinatown om er lekker de buurt eens te gaan verkennen. Het is echt alles Chinees wat je ziet aan mensen, winkels en restaurants. Er wordt hier niet veel en goed Engels gesproken.
Na een tijdje zoeken we een eettentje op, het wordt een Italiaan! De broodjes en cappuccino zijn er heerlijk.
Dan gaan we weer naar een tramhalte en rijden naar de California lijn. Deze lijn is een stuk rustiger en de straatjes zijn net zo steil. We stappen over op een andere kabeltram omdat we naar Lombardstreet willen. We hebben de verkeerde genomen, want nu moeten we een stuk de straat omhoog klimmen en steil issie!
Een bepaald stukje van de Lombardstreet bestaat uit allemaal bochten, het geldt als het bochtigste straatje ter wereld. De auto’s die hier rijden, doen dit alleen voor de fun. Je ziet toeristen in taxies het straatje afkomen alleen om een keer de Lombardstreet gereden te hebben. Tussen de bochten is het helemaal beplant met bloemen, dat ziet er best mooi uit. Aan beide kanten van de straat zijn trappen waar voetgangers omhoog of omlaag kunnen. We lopen dit stuk ook nog omhoog om beloond te worden met een prachtig uitzicht. Bovenlangs rijdt ook nog een Kabeltram, dat is degene die we hadden moeten hebben om dit fenomeen te bezoeken.
Het volgende ritje met de tram gaat alweer richting ferry. Eerst nog met een trolleybus, dan nog een stukje lopen richting Pier 1, onze laatste stappen op San Francisco bodem.
Met de snelboot zijn we een half uur later alweer terug in Larkspur.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage