USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

zaterdag 12 juli 2008

Independence DayVrijdag 4 juli 2008
Nog even een terugblik op een van de laatste dagen Amerika.
We hebben nog net het onafhankelijkheidsfeest van de 4de juli meebeleefd op Camano Island in de vorm van een soort buurtfeest. Het werd gehouden op het eiland in het meertje, de boel was versierd met Amerikaanse vlaggetjes en de kleuren van de Nationale vlag.
Het begon ’s middags om 12.00 uur met een barbecue van hamburgers en worstjes. Iedereen die kwam bracht wat mee: hartige gerechten, taarten, vruchten. Naarmate er meer mensen kwamen werd het buffet dus ook steeds uitgebreider.
Er stonden tafels en stoelen waar iedereen plaats kon nemen en er kon meteen met eten worden begonnen. Drankjes (niet alcoholische) kon je zelf uit grote koelboxen pakken. Er was werkelijk een overvloed van alles, het smaakte allemaal even heerlijk en het sfeertje was ontspannen.
Om twee uur werd met spelletjes voor de kinderen begonnen. De ouderwetse spelletjes deden het nog goed, de kinderen vermaakten zich uitstekend met: zaklopen, eiergooien, kruiwagen lopen, afgesloten werd met een stoelendans. Om een uur of 4 waren de spelletjes afgelopen en in no time werd de boel opgeruimd en afgebroken en ging iedereen naar huis.
’s Avonds werd bij Dennis en Amy in de tuin een vuur gemaakt en werden er weer marsmellows geroosterd. Na 10.00 uur begon overal volop vuurwerk te knallen. We zijn nog met de kinderen een eindje de straat op gelopen waar we het vuurwerk goed konden zien. Vooral Hannah vond het geweldig, Madeline vond het wat minder vanwege het kabaal.
We vonden het erg leuk deze typisch Amerikaanse dag nog mee te maken.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage