USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

maandag 30 juni 2008

Cascade Loop INa tijdelijk afscheid genomen te hebben van Amy, Dennis, Hannah en Madeline, vertrekken we om een 3-daagse trip te maken: de Cascade-Loop.
Deze rit hebben we 5 jaar geleden ook al eens gemaakt. Toen hadden we er eigenlijk te weinig tijd voor genomen: 1 dag. Nu doen we het met 2 overnachtingen, dat moet royaal genoeg zijn.
Als we wegrijden is het tamelijk heiig. We rijden via de I-5 naar het noorden en gaan bij Sedro-Wooley richting oosten. Eerst denk je nog: wat vond ik hier nu zo bijzonder aan? Maar als je voorbij Concrete komt, wordt het steeds mooier. De weg loopt langzaamaan omhoog en het duurt niet lang, of we zien een ijsgrot langs de weg. Ook zien we overal watervallen van diverse afmetingen.
Dan komen we bij Gorge Creek Dam en Gorge Creek Falls, een waterval die door een smalle canyon loopt. De brug waar je overgaat bestaat uit roosters, waar je door kunt kijken. Je moet hier geen hoogtevrees hebben, want je bevind je nogal hoog boven de canyon.
We passeren de Diablo Dam en bij de Diablo Lake Overlook genieten we van het prachtige uitzicht over het blauwgroene meer met rondom de bergen (foto).
We gaan langs Ross Dam en rijden verder over de North Cascades Highway. Naarmate de weg klimt, zien we steeds meer sneeuwplekken.
Dan willen we naar de Washington Pass Overlook, maar balen ontzettend als het stukje zijweg hierheen is afgesloten. Het is namelijk het mooiste uitzichtspunt van de hele route!
Tenslotte belanden we in Winthrop, een gezellig westernstadje (foto). We eten hier (net als vorige keer) weer een heerlijke ‘homemade icecream’ en nemen nog een cappuccino voor onderweg mee.
De camping ligt net buiten Winthrop, aan de Methow River. Er loopt een shuttlebus van de camping naar het centrum van Wintrop, maar het is ook niet ver lopen. Aangezien we het stadje al bekeken hebben, blijven we de rest van de dag op de camping.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage