USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

vrijdag 13 juni 2008

Lake TahoeVanuit Lee Vining volgen we de Eastern Sierra Scenic Bwy en na enkele kilometers worden we als afscheid van Mono Lake getrakteerd op een mooi uitzicht over het meer.
Het is een mooie weg die gaat door groene bergen met besneeuwde toppen op de achtergrond (foto). We komen nog door een canyon langs een rivier en langs weiden met koeien en schapen.
In een van de eenzame plaatsjes waar we doorheen rijden wordt een benzineprijs van $ 5,29 gehanteerd (in Florida hebben wij nog $ 3,29 betaald). Nou is dat natuurlijk geen richtprijs, in zo’n dorp heeft zo’n benzinestation een monopoliepositie en profiteert daar schandalig van.
Als we Nevada binnenrijden zijn de benzineprijzen meteen een stuk lager en we tanken voor $ 4,07. Een mevrouw spreekt ons aan en adviseert ons om beslist Lake Tahoe en Virginia City, een heel leuk authentiek plaatsje, te gaan bezoeken. Lake Tahoe ligt op onze route, maar voor Virginia City moeten we een eind omrijden en aangezien we vandaag een behoorlijke afstand af te leggen hebben en geen camping besproken, laten we dit plaatsje voor wat het is.
We komen langs Topaz Lake en het mooie, grote Lake Tahoe (foto). Dan rijden we Californië weer in en gaan algauw richting Quincy waar we de overnachting gepland hebben. Eerst even inchecken bij de camping en dan nog even Quincy in voor boodschappen.
Het is stralend zonnig weer met een temperatuur van tegen de 30 graden.

1 reacties:

Op 14 juni 2008 om 10:58 , Anonymous Anoniem zei...

Hoi Amerika reizigers!
We vinden nu even tijd jullie te berichten. Afgelopen dinsdagochtend heelhuids aangekomen op Schiphol maar nu (zaterdag) is pas de jetlag uit onze knieën. We hebben het heel fijn gehad maar toch ook wel veel regen, mist en koud (12 -16 gr). Ook wel mooie dagen hoor! We zijn uiteindelijk ook nog 3 dagen op Vancouver-eiland geweest. Hebben beren en ander wild gezien. Het noordwesten van de USA en daarboven in Canada is prachtig, maar wij geven toch de voorkeur aan de staten Arizona, Utah, Colorado en Californië. Meer afwisselend. Het weekend nog druk met afleggen bezoekjes, maar daarna zullen we jullie (gemiste) reisverslagen uitgebreid lezen.
We wensen nog een heel voorspoedige vervolgreis toe en hopen dat jullie ook weer heelhuids mogen thuiskomen.

Liefs van Ina en Fred

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage