USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

donderdag 12 juni 2008

Yosemite National ParkWow! Wat een schitterend National Park is Yosemite! Het is een van de meest bezochte parken van de VS, hoe zou het komen….?
We rijden het park aan de westkant binnen en komen langs heel veel naaldbomen en wat uitzichtspunten die wel aardig zijn. Ons eerste wow-moment ervaren we als we bij Bridalveil Fall komen: wat een hoge waterval en mooi hoe het water gedeeltelijk verstuift, waardoor het op een bruidssluier lijkt. Tunnel View is ook nog een aardig punt.
We moeten de keuze maken of we Yosemite Valley of Glacier Point gaan bekijken. Aangezien we lezen dat Yosemite Valley het drukst is, valt de keuze op Glacier Point en daar hebben we geen spijt van.
De route is prachtig en het uitzicht aan het eind is werkelijk adembenemend. Je hebt er zicht op Halfdome en de drie watervallen. We raken aan de praat met een Ami-echtpaar. De gebruikelijke vraag “Where are you from” wordt natuurlijk gesteld en als ik ze daarop vraag waar zij vandaan komen vertellen ze dat ze nog geen 100 mijl van Yosemite vandaan wonen en dat ze het park regelmatig bezoeken. Ze hebben de Halfdome ook al beklommen en dat is niet niks! Dan vragen ze of we Yellowstone nog gaan bezoeken. Ik ontken en vraag of dat mooier is. Dan zegt de man: “Kun je je een mooier plekje ter wereld voorstellen dan hier?” Nou nee, op dat moment eigenlijk niet.
We rijden terug en gaan de Tioga Road op. In het begin weer weinig uitzicht door de bomen, maar dan komen we bij Olmsted Point, wederom een juweeltje van een uitzichtspunt waar we ook nog bevers zien. Dan volgt nog Tenaya Lake, de Tuolumne Meadows en zo gaat het maar door totdat we het park weer uitrijden.
Dan rijden we naar de camping Mono Vista in Lee Vining aan Mono Lake waar we onze overnachting geboekt hebben. We checken eerst in en vragen de weg naar de tufsteenformaties en rijden erheen, het laatste stuk weg blijkt onverhard te zijn dus hobbelen maar. Het vreemde is dat het wandelpad naar de bizarre tufsteenformaties aan het meer wel helemaal geasfalteerd is.
Dan weer naar ons mooie campingplekje om alle indrukken van deze dag te verwerken.

2 reacties:

Op 13 juni 2008 om 06:48 , Anonymous Anoniem zei...

hallo luitjes,

Wat is het toch mooi daar, heb net een heleboel afleveringen van jullie dagboek gelezen. Die rood achtige foto van die grotten geweldig!!!!
en dan henk als flowermeisje, echt een vergroting waard.
Mail jullie nog even persoonlijk.

Geniet er nog lekker van de laatste weken.

Veel liefs,

carina, johan en een dikke knuffel van de beau

 
Op 13 juni 2008 om 16:58 , Anonymous Anoniem zei...

Henk Nederland _Frankrijk komt er ook aan ging het wel het binnen halen ? of geen bandbreedte ..nu kijk maar je heb daar zoveel moois..allen geen nederlands voetbal ..
groetjes joop

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage