USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

zaterdag 14 juni 2008

Lassen Volcanic National ParkDoor een mooi groen bergland met veel hoge naaldbomen gaan we op weg naar Lassen Volcanic National Park. We komen door een mooie vallei waar een riviertje langs stroomt en stoppen nog even in Indian Valley waar het kleine plaatsje Greenville ligt.
Al klimmend rijden we Lassen binnen. Er ligt, evenals in Yosemite, nog veel sneeuw langs de wegen. In de winter is deze weg danook gesloten.
Na enkele kilometers komen we bij Sulphur Works, dat dicht bij de weg ligt. Je kunt er nog een korte trail volgen, maar die is afgesloten. Je ziet hier een modderpoeltje borrelen en er zijn een paar gaten waar stoom uit ontsnapt. De zwavellucht is goed te ruiken.
De meren waar we langskomen zijn nog bevroren en bedekt met sneeuw, we hebben eerst niet eens in de gaten dat we er al zijn omdat we ze niet herkennen.
We willen de Bumpass Hell Trail lopen, maar ook deze is nog gesloten. Dat is wel een teleurstelling, want dat is het punt waar de vulcanische werking van de aarde goed zichtbaar is. Er is een soort basin waarover een houten wandelpad aangelegd is over stomende heetwaterpoelen en borrelende en bruisende modderpoelen. Door de zwavelwerking heeft de aarde er allerlei kleuren gekregen.
Ze hadden bij de ingang wel kunnen vertellen dat diverse trails nog gesloten zijn. Dit is juist hetgene waar je in dit park voor komt en dan kun je het niet bezoeken!
Verder is dit park wel mooi, maar niet zo bijzonder.
We rijden de hele weg door het park en bekijken de uitzichtpunten. Bij Devastated Area lopen we een korte trail. Hier kun je nog de schade zien die de uitbarsting van Lassen Peak in 1915 heeft aangericht, in de vorm van de grotere en kleinere rotsbrokken die er liggen.
Een eind verder langs de weg ligt Hot Rock, een 30 ton zwaar rotsblok dat na de uitbarsting van Lassen Peak dagenlang gloeiend heet in een beekje heeft liggen sissen.
Manzita Lake en Reflection Lake zijn de volgende stops.
Dan rijden we het park alweer uit naar ons overnachtingsadres in Redding. Hier is de camping vanwege het hoogteverschil terrasvormig aangelegd.

1 reacties:

Op 15 juni 2008 om 06:54 , Blogger Bianca (jerbia) zei...

Jammer dat veel trails nog afgesloten waren. Dan beleef je een nationaal park toch net iets anders.

Groetjes,
Bianca

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage