USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

zondag 15 juni 2008

Crater Lake National ParkGefeliciteerd Carina!
Algauw na ons vertrek passeren we het mooie groenblauwe Shasta Lake en niet lang daarna zien we de machtige Mount Shasta opdoemen met zijn eeuwig besneeuwde top. Mount Shasta is, op Mount Rainier in Washington na, de hoogste top van de Cascade Mountains. Hij is ook, net als Mt. Rainier, overal in de wijde omgeving te zien. Onze weg voert voor wel driekwart om de berg heen, waardoor het lijkt dat deze ons blijft achtervolgen.
Op laatst komen we bij een Vista Point waar we een prachtige blik op Mount Shasta hebben (foto). Omdat ik de stop met een toiletbezoek combineer, wordt het door Henk meteen omgedoopt tot Piesta Point.
Niet lang daarna rijden we Oregon binnen. We komen langs meren en vlaktes met groene akkers, omringd door bergen met voor ons uit besneeuwde toppen.
Omdat we al vóór 1 uur op ons overnachtingsadres zijn, besluiten we om deze middag Crater Lake National Park al te bezoeken, daarmee besparen we een dag.
Voordat we het park inrijden zien we al een bord dat de noordingang, dus de weg waar wij het park willen uitrijden, nog gesloten is. We moeten dus via de zuidingang het park ook weer verlaten. Normaal zijn de wegen eind mei/begin juni allemaal sneeuwvrij, dat is dus laat dit jaar.
Het is een hooggelegen park en de sneeuwplekken langs de weg worden steeds groter en talrijker.
Als we bij de ingang van het park komen, zegt de parkranger niets over de gesloten noordingang en vraag ik ernaar. Hij is inderdaad gesloten en als ik vraag of de rondweg om het meer begaanbaar is, krijg ik te horen dat het maar tot aan Discovery Point vrij is. Dat wil zeggen dat je nog niet eens één tiende deel van de hele route kunt rijden. In het stukje dat wel te bezoeken is, zijn twee uitkijkpunten. Maar op deze punten is het uitzicht wel subliem.
We arriveren op Sinnott Memorial Overlook en werpen de eerste blik op het schitterende blauwe meer waarin de omringende bergen worden weerspiegeld. Je bevindt je hier ongeveer 275 meter boven het water (foto).
Dan rijden we naar Discovery Point waar je een goed zicht hebt op Wizard Island. Ook weer een niet te beschrijven mooi plekje.
Jammer dat we de hele Rimdrive niet kunnen volgen en maar goed dat we besloten hadden om het deze dag nog te gaan bekijken en er niet morgen een hele dag aan te spenderen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage