USA 2008

De Verhaaffjes on tour in de USA

dinsdag 1 juli 2008

Cascade Loop IIFor my American blogreaders (I hope my English is better to read than the translation from the computer):
This is the trip Roy (Amy’s Dad) recommanded us the first time we were in de US. We enjoyed it very much, but we did it in only one day. That’s the reason we make this trip again, this time in three days. It’s called The Cascade Loop.
It goes from the I-5 at Sedro-Wooley’s to the east where we pass mountain-lakes and some dams, in a beautiful mountain scenery. On our first day we end up at Winthrop, a nice little Western Town where we stay overnight. In the evening there is a thunderstorm and some rain.
On our second day we drive along Methow River through a nice green valley, between the desert mountains. There are lots of fruit trees and vineyards along the road. We drive along the beautiful Columbia River and this time we spend the night at Leavenworth, a charming little Bavarian town, cradled in the foothills of the Cascade Mountains. There’s a thunderstorm coming up again.

Nu voor de Nederlandse bloglezers (helaas niet veel meer sinds we onze grote trip beëindigd hebben):
Gisteravond, na een zeer warme dag, een onweersbui gehad. Onze Canadese buurman, die een paar keer langs komt voor een praatje, geeft ons wat aardappels en wortels die hij over heeft. Hij gaat de volgende dag naar huis en mag dat niet meenemen Canada in.
We hebben nog veel plezier als een paar tentkampeerders hun eetspullen afspoelen in het water van de sprinklerinstallatie. Ze rennen mee met het rondje dat het water maakt, met hun bord of bestek in de waterstraal en proberen daarbij zelf droog te blijven.

We vertrekken dinsdag met zonnig, warm weer voor onze volgende etappe. We rijden door het groene dal waar de Methow River doorheen meandert, maar de bergen zijn kaal, droog en woestijnachtig. Dan komen we op een punt waar de Methow de Columbia River ontmoet. Op onze weg komen we veel boerenbedrijven, fruitboomgaarden en wijngaarden tegen en langs de weg staan veel stalletjes waar het fruit wordt verkocht.
De weg langs de Columbia is prachtig (foto), helaas is er weinig gelegenheid tot stoppen.
We eindigen in Leavenworth, een Beiers stadje. Oorspronkelijk was het een mijnwerkersstadje en er werkten mensen van allerlei nationaliteiten. Toen het stadje dertig jaar na de crisisjaren dreigde dood te bloeien, sloegen een aantal mensen de handen in elkaar om het stadje nieuw leven in te blazen. Geïnspireerd door de ligging in de alpine achtige omgeving (de bergen hier worden ook wel de Amerikaanse Alpen genoemd), koos men voor een Alpine setting en kwam uit op een Beiers thema.
We kamperen, net als gisteren, weer aan een rivier: Icicle River. Dit keer aan de voet van de bergen die Leavenworth omringen. Weer dreigt er onweer (foto), het was een zeer warme, benauwde dag.

3 reacties:

Op 2 juli 2008 om 14:59 , Blogger @strid zei...

Ik ben echt wel een Nederlandse lezer, die regelmatig op je blog kijkt, echter...ik weet niet veel te melden en ik ga geen onzin uitkramen op je blog Annette ;-)
Dus.....er is zeker een Nederlandse lezer......

Gr.@strid

 
Op 3 juli 2008 om 04:25 , Anonymous yvon zei...

En hier is dan een tweede. Ik lees iedere paar dagen alles op je blog Annette! Wij zijn vooral bezig met onze herinneringen en foto's van Utah eo en dat vertellen en laten zien aan bezoek en als we 'op visite gaan' (tjee wat ouderwets!). Nog niet toe aan het afmaken van een reisversleg en digitaal album. Daarvoor is toch iets meer afstand nodig. Ben wel heel benieuwd hoe jij dat gaat aanpakken. Je moet wel duizenden foto's hebben?!
Geniet nog een poosje door. Wanneer is de terugreis?
Groetjes van Yvon.

 
Op 16 juli 2008 om 14:33 , Anonymous Maryde zei...

En nog een Nederlandse, die van alles aan het opzoeken is om in september ook zo'n prachtige (rond)reis te maken te beginnen in Seattle.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage